Jaki telefon lub smartfon wybrać z sieci T-mobile(Era)?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fan
    Elegance
    • 2009
    • 760

Wybór padł na Samsunga Galaxy SII jak dla mnie najlepszy smartfon na rynku.Niedawno wypuscili nowszy model : Samsung Galaxy Nexus,ale za krótko jest na rynku zeby cos powiedziec na jego temat.
    Respect All,Fear No One!

Komentarz

• Sev
      L&K
      • 2007
      • 1295

Gdzieś czytałem test że Nexus jako telefon wypada przeciętnie, jako technologiczny gadżet rewelacyjnie. Podsumowanie było takie że S2 będzie jednak rozsądniejszym i lepszym wyborem, chociażby z uwagi na jakość zdjęci i filmów.
      6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
      Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• bzyq_74
        RS
        • 2008
        • 3467
        • Volkswagen
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Mihau
        Po 11 latach zakończyłem przygodę z Nokią i Symbianem.
        Przeżyłem to samo. :szeroki_usmiech.
        Nokia przespała czas wejścia Smartfonów na rynek i jako firma/marka niedługo upadnie. :roll:
        MARCIN
        Mój szkodnik

Komentarz

• tomikt
          Rider
          • 2007
          • 391

bzyq_74,
          apple tez miał upaść ...
          you never know
          ech...
          TomikT

Komentarz

• kytutr
            Rider
            • 2011
            • 327

Zamieszczone przez bzyq_74
            Nokia przespała czas wejścia Smartfonów na rynek i jako firma/marka niedługo upadnie. :roll:
            Miejmy nadzieję, że jednak nie, bo mi mapy w telefonie przestaną działać :-)

Z drugiej strony kiedyś upadł BenQ Mobile, który przejął dział komórkowy Siemensa - widziałem to bankructwo na własne oczy, w samym sercu firmy w Monachium, więc można powiedzieć, że nie byłbym zdziwiony.

Z trzeciej strony Nokia zawsze pracuje nad jakimiś nowymi produktami, choć duża część z nich nie widzi potem światła dziennego (naoglądałem się kiedyś ich prototypów i krótkoseryjnych potworków, których nigdy nie można było dostać w Polsce).

A z czwartej strony Symbian to trudne środowisko do tworzenia aplikacji (a przynajmniej tak to wyglądało jeszcze 3-4 lata temu), więc dziwnym nie jest, że dużo ich nie powstawało (w porównaniu do pierdyliarda aplikacji dla iOS i Androida).
            korespondent zagraniczny Kytutr / Bydlątko w kolorze Red Corrida

Komentarz

• Kinzi
              L&K
              • 2005
              • 1275
              • Superb III (3V3)

A co myślicie na temat Nokii N9 lub Lumii 800 :?:
              Octavia TDI

Komentarz

• dwaoka
                Elegance
                • 2010
                • 927

Ostanio dostałem służbowego wave 3, całkiem fajny, do tej pory byłem sceptycznie nastawiony do dotykowych. Jedna uwaga, taki smartfon ma sens jak ma się spory pakiet danych, bo do samych smsów i dzwonienia to lekki overkill :P
                bkc+dsg

Komentarz

• RafalekM
                  Rider
                  • 2009
                  • 362

Kinzi, N9 to świetny telefon zabity przez samą Nokię. Będzie z nim jak z N900. Nokia zabiła MeeGo oświadczając, że N9 jest pierwszym i ostatnim telefonem z tym systemem, więc support zapewniać będą tylko jego fani. Kierowałbym się w stronę Lumii. WP7 to bardzo intuicyjny, wręcz ascetyczny system, dość stabilny i szybki, ale ostatnio słyszałem, że Lumia się strasznie nagrzewa, może to był jednostkowy przypadek.

Komentarz

• sew1981
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratoRS
                    • 2009
                    • 10986
                    • Fiat

lilo, mam ten sam
                    cięzki jest i boje się , o mechanizm otwierania klawiatury, wygląda na nieco nietrwały.
                    Ale tak poza tym świetna maszyna :lol:

Komentarz

• lilo
                      RS
                      • 2006
                      • 4317
                      • Mercedes-Benz

Zamieszczone przez sew1981
                      Ale tak poza tym świetna maszyna
                      potwierdzam
                      do tego jest szybki i się nie wiesza
                      Daniel

Komentarz

• Kinzi
                        L&K
                        • 2005
                        • 1275
                        • Superb III (3V3)

Ranking telefonów za 2011r wg Webshake.tv:

Octavia TDI

Komentarz

• igor33c
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 115
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Testy potwierdzają jedno - Samsung Galaxy S2 zgarnia całą pulę, reszta tylko go goni

Komentarz

• Bili
                            Rider
                            • 2010
                            • 373
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • BKD 2.0 TDI 140 KM

I jak dla mnie nie ma co się dziwić. Samsung wykonuje kawał dobrej roboty i to nie tylko w smartfonach.
                            Pozdrawiam.
                            Michał

Komentarz

• marektbg
                              Elegance
                              • 2010
                              • 861

W zeszłym tygodniu otrzymałem nowy telefon służbowy - po wysłużonym Galaxy I dostałem iPhone 4S - powiem tak, jak jestem typowym gadżeciarzem i zmieniam telefony dość często to nic już dawno nie zrobiło na mnie tak pozytywnego wrażenia - teraz już zaczynam rozumieć co to znaczy magia Apple - i co z tego, że SGSII jest zdecydowanie szybszy - skoro zwykły śmiertelnik tego nie zauważy.
                              Zamieszczone przez dwaoka
                              Ostanio dostałem służbowego wave 3
                              Mam od kilku miesięcy Wave II - faktycznie znakomity telefon i co najważniejsze nie plastikowy ale porządnie wykonany aluminiowy telefon (czego niestety nie można powiedzieć o tandetnie plastikowych SGS I czy II)

Komentarz

• czto
                                Rider
                                • 2010
                                • 546
                                • Octavia III (5E3)
                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez dwaoka
                                Ostanio dostałem służbowego wave 3, całkiem fajny, do tej pory byłem sceptycznie nastawiony do dotykowych. Jedna uwaga, taki smartfon ma sens jak ma się spory pakiet danych, bo do samych smsów i dzwonienia to lekki overkill :P
                                Możesz napisać coś więcej? Na razie w sieci jest bardzo mało opinii na jego temat.
                                Ja się powoli przymierzam do wymiany E72 na jakiś przyzwoity sprzęt dodytkowy. Nie ukrywam, że boje się braku mechanicznej klawiatury qwerty.
                                Nie chcę wydawać masy kasy, dlatego zainteresował mnie właśnie Wave 3. Interesuje mnie przedewszystkim czy obsługuje pakiet MS Office i czy pliki można edytować? Jak wygląda śmiganie po sieci i obsługa poczty? Zależy mi na wygodnym pisaniu (na E72 tworzę masę dokumentów)? No i oczywiście jak wygląda sprawa z baterią?

Dzięki
                                2004 Renault Thalia 1.4 RT,
                                2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
                                2009 Renault Clio MTV 1.4
                                2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
                                2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów

Komentarz

• fan
                                  Elegance
                                  • 2009
                                  • 760

Zamieszczone przez igor33c
                                  Testy potwierdzają jedno - Samsung Galaxy S2 zgarnia całą pulę, reszta tylko go goni

http://www.chip.pl/ranking/sprzet-mobilny/smartfony
                                  Po krotkim czasie obcowania potwierdzam,ze to SUPER MASZYNA.Jesli ktos lubi,lub musi smigac czasami po necie,a nie chce mu sie za kazdym razem odpalac laptopa to polecam SGSII.Naprawde super sprzet.Jesli ktos nie mial stycznosci z dotykowymi ekranami i z androidem to musi troche przywyknac,ale po czasie bedzie zadowolony.Ekranik super,jakosc obrazu zdumiewa,b. szybki procek.Jedyny minus to cena(po jakims czasie powinna spasc).Goraco polecam.p.s.Jedyne czego zaluje to,ze nie mam SGSIII(ktorego nie ma jeszcze na rynku :szeroki_usmiech )
                                  Respect All,Fear No One!

Komentarz

• irekk
                                    L&K
                                    • 2011
                                    • 1093
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Warto dodać że launcher/nakładka na SGS2 - TouchWiz to straszny bałagan. Nie da się tego specjalnie ogarnąć i menu ma poukładane elementy wg kolejności dodania/zainstalowania. Bezsens, ale można zawsze wgrać ROM z innym launcherem.

Komentarz

• micho_m
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 528
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Ja jakies 3 lata temu uleglem magii apple i myslalem ze juz nigdy nie zmienie marki. Ostatnio mialem Ip4 przez kilka m-cy i zamienilem go na samsunga galaxy s plus. Przymierzalem sie do SGSII, ale jednak juz ciut za duzy jest. Jedyne czego zaluje po zamianie to tego ze tak pozno. Na predkosc w ip nie narzekalem, ale znowu wiem co to normalny telefon bez kaganca. JB nigdy nie robilem bo po prostu nie bawie sie w to, tak samo w samsungu, pracuje na fabrycznym sofcie, ale tu mozna wszystko latwo zrobic.
                                      Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
                                      www.nawmar.pl

Komentarz

• witachu
                                        L&K
                                        • 2011
                                        • 1319

jeśli chodzi o smartfony to własnie polecałbym SGSII, widziałem go u kolegi i robi wrażenie, sporo mozliwości. iPhone 4 też niczego sobie. jednak jego tez widziałem u znajomego.
                                        napewno oba robią wrażenia wizualne i sa wykonane dość starannie z dobrych materiałów

a ja narazie jestem staroświecki, nie urzekła mnie moda na smartfona i nie korzystam narazie z żadnego smartfona, baa nawet nie ma kolorowego wyświetlacza - stara poczciwa Nokia 6310i na co dzień w zupełności mi wystarcza, od czasu do czasu Nokia E65 jak potrzebuje mini biuro ze sobą ( jak na te czas w którym go produkowali ma naprawde niezłe możliwości)

OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
                                        (znajdź również na fb)

Komentarz

• lilo
                                          RS
                                          • 2006
                                          • 4317
                                          • Mercedes-Benz

Zamieszczone przez witachu
                                          a ja narazie jestem staroświecki, nie urzekła mnie moda na smartfona
                                          Spróbuj a już nigdy nie będziesz chciał nic innego .
                                          Daniel

Komentarz

• witachu
                                            L&K
                                            • 2011
                                            • 1319

lilo, nie mówie smatfonowi "NIE" ale po prostu na co dzień jest mi az tak rozbudowane urządzenie nie potrzebne, póki co dzwonie i pisze sms-ki jest tego dosyc i sporym autem jest mocna bateria i ze zawsze ma zasięg, może kilka razy mi się zdarzyło aby był poza zasiegiem. do tego jest wytrzymały, nie boje sie ze jak upadnie to już sie nie właczy i bedzie zepsuty do neta itp mam laptopa, stacjonarke, aparat i jakoś nie odczuwam braku takiego urządzenia. ale czasy sie zmieniły, technika poszła do przodu i teraz telefon komórkowy to małe, przenośne biura które już potrafią tyle co normalny komputer ze smartofonami mam czasem kontakt, czasem się nimi pobawie ale póki co tyle ;p i tak większe zainteresowanie budzi moja 6310i jak gdzies wsród ludzi którzy bawią sie swoimi dotykowymi a tu nagle dzwoni moja z klasycznym dzwonkiem nokii spojrzenia czasem bezcenne nie wiem tylko czy patrzą z żalem i politowaniem czy z zazdrości ;p w każdym razie ja się nie krępuje wyciągnać z kieszeni

ale, kto wie moze kiedys zaopatrze sie w jakiegoś smartfon-a

(znajdź również na fb)

Komentarz

• lilo
                                              RS
                                              • 2006
                                              • 4317
                                              • Mercedes-Benz

witachu,
                                              Daniel

Komentarz

• sew1981
                                                Moderator
                                                S_OCP MemberModeratoRS
                                                • 2009
                                                • 10986
                                                • Fiat

zgadzam się z tobą witachu. Sam miałem długo 6310i, to klasyk,według mnie najlepszy telefon.....jak w dobrym stanie , to bezcenna maszyna - nie ma co porównywać do smartfonów. To inne dzieje i inne przeznaczenie. Ja też piszę smsy i dzwonie w zasadzie, ale czasem jednak odpale wi-fi czy coś, dla tych sporadycznych sytuacji to jest potrzebne. Nie, że trzeba , ale warto trochę pójść za techniką, bo szybko później człowiek może się pogubić w rzeczywistości .

Komentarz

• witachu
                                                  L&K
                                                  • 2011
                                                  • 1319

sew1981, no mi akurat trafiła się okazja kupić w naprawde dobrym stanie a dość długo na ten telefon polowałem teraz służy mi wiernie, dzis miałem sytuacje ze zostawiłem go na schodach i zapomniałem o nim za chwile wracam na schody i nagle przez przypadek go strąciłem zleciał na dół jeszcze o grzejnik zachaczył, podniosłem go to nawet się nie wyłączył :] za to go uwielbiam, tyle razy upadł, i nic. wątpie aby którys smartfon przeżył chociaż część tych wypadków co mój telefonik czasem tylko sam sie wyłączy i włączy(trwa to jakies 15 sek), ale to bardzo sporadyczne zjaiwsko moze jest spowodowane wiekiem telefonu i ze swoje juz przeżył, byłem w komisie i powiedzieli ze jak to jest rzadkie zjawisko i nie przeszkadza to nie warto tam rozgrzebywać, może to przez przejście do play-a bo kiedy byłem w orange nie było czegos takiego.

ale jak mówie zdarza się ze ide na egzamin/zaliczenie/kolokwium na uczelnie to biore inny jak potrzebuje wifi.
                                                  co do smartfonów to są ok, nie mam nic przeciwko nim, są fajne, ładnie wyglądają, dużo potrafią itd jak mówiłem wcześniej mam czasem z nimi styczność wiec w tyle z techniką za bardzo nie jestem dla mnie uciązliwe jest pisanie sms-ów - prawie za kazdym razem kiedy chce wpisać jakąs litere od razu dwie sąsiednie się wciskają :| moze nie mam małych rączek, ale dłoni kowala też nie mam
                                                  pewnie z czasem sie skusze na takie urządzenie
                                                  zorbil nam sie troche mały OT
                                                  wieć wracając do tematu to ja poleciłbym iP4 i SGSII jesli chodzi o funkcje to samsung ale moim zdaniem wymiary troche za wielkie ale to pewnie przez duzy wyświetlacz, za to iP4 bardziej mi sie z wyglądu podoba - zwłaszcza biały :]

(znajdź również na fb)

Komentarz

• igor33c
                                                    Ambiente
                                                    • 2010
                                                    • 115
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja od siebie polecam Samsunga Galaxy S+, nie jest to najlepszy smartfon (patrz S2) ale biorąc pod uwagę cenę to mamy BARDZO dobrą jakość za małe pieniądze Kilka dni temu przedłużyłem umowę w jednej z sieci i jestem bardzo zadowolony. Za SGS2 chcieli ode mnie ponad 1000 zł więc podziękowałem i wziąłem S+ za 129 zł w abonamencie 69,9 - stosunek cena/jakość: wzorowa

Komentarz

Pracuję...